mathilde en filip

Binnenkijken bij: Filip en Mathilde

Het Kasteel van Laken. Geen vervelend onderkomen voor de koning van België en zijn gezin. Ook gezellig: de meeste van hun royal familieleden wonen in hetzelfde plaatsje. Benieuwd hoe Filip en Mathilde wonen?

Veruit de meeste Belgische vorsten nemen hun intrek in dit kasteel, tijdens hun periode op de troon. Zo ook Filip, de huidige koning van het land. Er is meer dan voldoende ruimte en wat we weten is dat het koninklijke gezin een enorm appartement binnen het kasteel tot hun beschikking heeft. Exact waar – zoals in welke vleugel – dat gelegen is, wordt niet met het grote publiek gedeeld. Waarschijnlijk om privacy- en veiligheidsredenen.

We nemen je even mee ‘op tour’ door het kasteel. Te beginnen met een foto van de façade. Wat een enorm gebouw, hè? Grote kans dat je een van de Belgische royals – op een afstandje – treft als je in de buurt gaat wandelen, want het gros van de familie, met aanhang, woont nabij het kasteel.

Het aanzicht van het kasteel. Niet bepaald een nederig stulpje.

Kasteel Van Laken Foto 1

Wauw, de koninklijke serres mogen er ook zijn!

Kasteel Van Laken Foto 2 1

Door Mathildes thuiswerken krijgen we af en toe een kijkje in één van de studeer- en werkkamers. Het is overal smaakvol gedecoreerd.

Mathilde Werkt Thuis Screenshot Instagram

Ook toen Delphine en Filip elkaar voor het eerst écht spraken, gebeurde dat thuis op Kasteel Laken. Zoals je ziet, zijn de wandbordjes daar nooit uit de mode gegaan.

Delphine En Filip Ontmoeting 9 Oktober 2002 Screenshot Instagram

Statige, hoge deuren. Een prachtige marmeren vloer. En zonnige lichtval. Ook niet verkeerd om bezoek te ontvangen.

Kasteel Van Laken Screenshot Instagram

Hier zien we prinses Elisabeth aan de telefoon, in een knus hoekje in de bibliotheek van het kasteel. Die stoel oogt erg comfortabel.

Kasteel Van Laken Screenshot Instagram 2

Tip van de redactie

Of je nou de Vierdaagse loop tof de hele dag op hoge hakken moet lopen, je wil absoluut geen blaren of pijnlijke voeten. Doe je voeten een plezier en gebruik loperswol als natuurlijke teenspreider. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Loperswol
Loperswol
Bekijk bij Bol

LEES OOK:

Heerlijke beelden ‘van toen’: W.A. en zijn broertjes in tv-interview uit 1980

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: Instagram @belgianroyalpalace, monarchie.be, Twitter @MonarchieBe