Binnenkijken bij: Filip en Mathilde

Het Kasteel van Laken. Geen vervelend onderkomen voor de koning van België en zijn gezin. Ook gezellig: de meeste van hun royal familieleden wonen in hetzelfde plaatsje. Benieuwd hoe Filip en Mathilde wonen?

Veruit de meeste Belgische vorsten nemen hun intrek in dit kasteel, tijdens hun periode op de troon. Zo ook Filip, de huidige koning van het land. Er is meer dan voldoende ruimte en wat we weten is dat het koninklijke gezin een enorm appartement binnen het kasteel tot hun beschikking heeft. Exact waar – zoals in welke vleugel – dat gelegen is, wordt niet met het grote publiek gedeeld. Waarschijnlijk om privacy- en veiligheidsredenen.

We nemen je even mee ‘op tour’ door het kasteel. Te beginnen met een foto van de façade. Wat een enorm gebouw, hè? Grote kans dat je een van de Belgische royals – op een afstandje – treft als je in de buurt gaat wandelen, want het gros van de familie, met aanhang, woont nabij het kasteel.

Het aanzicht van het kasteel. Niet bepaald een nederig stulpje.

Kasteel Van Laken Foto 1

Wauw, de koninklijke serres mogen er ook zijn!

Kasteel Van Laken Foto 2 1

Door Mathildes thuiswerken krijgen we af en toe een kijkje in één van de studeer- en werkkamers. Het is overal smaakvol gedecoreerd.

Mathilde Werkt Thuis Screenshot Instagram

Ook toen Delphine en Filip elkaar voor het eerst écht spraken, gebeurde dat thuis op Kasteel Laken. Zoals je ziet, zijn de wandbordjes daar nooit uit de mode gegaan.

Delphine En Filip Ontmoeting 9 Oktober 2002 Screenshot Instagram

Statige, hoge deuren. Een prachtige marmeren vloer. En zonnige lichtval. Ook niet verkeerd om bezoek te ontvangen.

Kasteel Van Laken Screenshot Instagram

Hier zien we prinses Elisabeth aan de telefoon, in een knus hoekje in de bibliotheek van het kasteel. Die stoel oogt erg comfortabel.

Kasteel Van Laken Screenshot Instagram 2

En tenslotte een blik op de gazons, behorende bij het kasteel. In het voorjaar werd deze drone-video van het koninklijke gezin opgenomen, waarmee ze alle zorgverleners en eerstelijnsbetrokkenen wilden bedanken voor alle inzet tijdens de coronacrisis. Je zult het maar moeten maaien, al dat gras! De hele video kun je hier bekijken.

Kasteel Van Laken Paleistuin Screenshot Instagram

LEES OOK:

Heerlijke beelden ‘van toen’: W.A. en zijn broertjes in tv-interview uit 1980

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: Instagram @belgianroyalpalace, monarchie.be, Twitter @MonarchieBe

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen