koning Albert onwel

Belgische koning Albert onwel geworden in Zuid-Frankrijk

De Belgische koning Albert is deze week onwel geworden bij zijn vakantieverblijf in Zuid-Frankrijk. Door zijn situatie moet hij zeker nog enkele weken in Frankrijk blijven. 

Koning Albert II verbleef met koningin Paola in Le Romarin. Dit is het vakantieadres van het Belgische koninklijke koppel en ligt in het Zuid-Franse Châteauneuf-Grasse op een halfuur rijden van Cannes. Daar werd hij begin deze week onwel.

Reden nog onduidelijk

Wat de 89-jarige vorst precies is overkomen, dat is niet duidelijk. Wel is duidelijk geworden dat de koning Albert ook ten val gekomen is. De Belgische media lieten wel al weten dat het gelukkig niet zoiets als een hart- of herseninfarct was geweest. 

Lees ook: Koning Albert bijna onherkenbaar

Persoonlijke verpleging

Gezien de slechte gezondheid van de koning, heeft hij 24/7 persoonlijke verpleging. Daarom was medische hulp direct aanwezig. De koning reageert goed op de medicatie en is nu vooral aan het uitrusten. 

Lees ook: Delphine over koning Albert “hij is buitengewoon aardig”

Te Deum Koningsdag Belgie
Koning Albert met zijn vrouw, koningin Paola

In Zuid-Frankrijk blijven

Op aanraden van de arts zou de koning nu tot zeker het einde van mei in Zuid-Frankrijk blijven. Dit omdat reizen per auto en vliegtuig nu niet aangeraden wordt. Het zal dus nog enkele weken duren voordat de oud-koning weer terug is in België. 

Slechte gezondheid 

In 2013 deed koning Albert afstand van de troon. Zoon Filip nam het stokje van hem over. Sindsdien kwakkelt de oud-koning nog meer met zijn gezondheid. Zo werd hij al eens geopereerd aan zijn rug, aan zijn hart, kreeg hij een nieuwe heup en werd hij aan zijn oog geopereerd. Ook werd er een gezwel van zijn neus verwijderd en ook een huidtumor op het hoofd moest weg worden gehaald. In 2018 kreeg hij een tweede hartoperatie. Ook daarna is hij nog opgenomen geweest in het ziekenhuis met een bloedinfectie en nu is het dus opnieuw misgegaan doordat de koning onwel werd.

Lees ook: Koning Albert opgenomen in ziekenhuis

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD ANP

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl