Paola, Albert (2)

Albert trouwt Paola (video)

Op 2 juli 1959, lang geleden alweer, trouwde toen nog prins Albert met ‘dolce’ prinses Paola Ruffo di Calabria.

Heel België stond op zijn  kop, terwijl het nota bene nog maar de eerste keer was, van de twee keer dat ze met elkaar in het huwelijk traden. Die speelde zich af in Brussel, de tweede keer was vele jaren later in een Franse kapel.

Chaos

In de tussentijd was het huwelijk in een treurige chaos ontaard. Albert zocht zijn liefdesgeluk vooral na de geboorte van Laurent buiten de deur. Paolo ging bijna ten onder aan depressies. Ze hebben zelfs op het punt van scheiden gestaan. Het was zo erg, dat koning Boudewijn, die daar als streng katholiek niets van moest hebben, die scheiding goedkeurde. Ze moesten alleen nog even de kinderen verdelen.

Gek

Dat bleek lastiger dan gedacht, en niet alleen omdat het er drie waren. Het belang van de kroon wilde dat hij ze onder zijn hoede nam. Maar dat wilde hij niet en een juridische strijd barstte los. Gek genoeg zagen ze toen pas in dat ze beter weer vrienden konden worden. Maar goed ook, want zonder dat zij het wist was Albert vastbesloten zonder Paola geen koning te worden.

Mooi zwartwitbeelden hieronder.

Tip van de redactie

Loperswol Lopen Zonder Blaren loopwol voetwol wandel wol
Bekijk bij Bol

NOS/Past Europe

#Royaltynl