Willem Alexander (5)

Throwback: Oranjes doelwit 1 aprilgrappen

Tien jaar geleden waren de Oranjes het mikpunt van een paar aprilgrappen, waar toch nog veel mensen intrapten.

Een verhuurder van vakantie-appartementen deed een persbericht uitgaan dat er op paleis Soestdijk een aantal luxe appartementen in de verhuur zouden gaan. Per half juni zou men daar in een van de zeven verblijven kunnen overnachten, waaraan eerst een ‘kleine verbouwing’ vooraf zou moeten gaan.

Dat zou voor de diverse media, zoals de Telegraaf en RTV Utrecht die stellig dit nieuws brachten, al reden moeten zijn om achter de oren te krabben. De Rijksgebouwendienst heeft al regelmatig laten weten vele jaren en vele miljoenen nodig om het paleis op te knappen.

 

Ook de naam ‘Stichting Verhuur Paleis Soestdijk‘ en de naam Marie Nobèl hadden al erop moeten wijzen dat het een bericht is dat niet klopt. Dat de kamers al vanaf Tweede Paasdag, 1 april, te boeken zijn, had de alarmbellen zeker moeten doen rinkelen.

Dezelfde Telegraaf en diverse andere media trappen donderdag in een volgende 1 aprilgrap waarin de Oranjes voorkwamen. Volgens de berichten zou geneticus Sarah Geerards, verbonden aan het Meertens Instituut in Amsterdam, een grootschalig DNA-onderzoek starten onder de Nederlandse bevolking naar afstammelingen van Willem van Oranje.

Er werd zoveel mogelijk Nederlanders gevraagd een hoofdhaar op te sturen. Wie dat voor – wederom – Tweede Paasdag zou doen, zou een compleet rapport opgestuurd krijgen. Ook dat was natuurlijk op 1 april.

 

chanel
KLIK HIER