×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Oranjes doelwit 1 aprilgrappen

  Media trappen massaal in aprilgrappen

  Oranjes doelwit 1 aprilgrappen

  Woensdag deed een verhuurder van vakantie-appartementen een persbericht uitgaan dat er op paleis Soestdijk een aantal luxe appartementen in de verhuur zouden gaan. Per half juni zou men daar in een van de zeven verblijven kunnen overnachten, waaraan eerst een ‘kleine verbouwing’ vooraf zou moeten gaan. Dat zou voor de diverse media, zoals de Telegraaf en RTV Utrecht die stellig dit nieuws brachten, al reden moeten zijn om achter de oren te krabben. De Rijksgebouwendienst heeft al regelmatig laten weten vele jaren en vele miljoenen nodig om het paleis op te knappen. Ook de naam ‘Stichting Verhuur Paleis Soestdijk’ en de naam Marie Nobèl hadden al erop moeten wijzen dat het een bericht is dat niet klopt. Dat de kamers al vanaf Tweede Paasdag, 1 april, te boeken zijn, had de alarmbellen zeker moeten doen rinkelen.

  Dezelfde Telegraaf en diverse andere media trappen donderdag in een volgende 1 aprilgrap waarin de Oranjes voorkwamen. Volgens de berichten zou geneticus Sarah Geerards, verbonden aan het Meertens Instituut in Amsterdam, een grootschalig DNA-onderzoek starten onder de Nederlandse bevolking naar afstammelingen van Willem van Oranje. Er werd zoveel mogelijk Nederlanders gevraagd een hoofdhaar op te sturen. Wie dat voor – wederom – Tweede Paasdag zou doen, zou een compleet rapport opgestuurd krijgen. Ook dat was natuurlijk op 1 april.

  28 maart 2013 - 17:41