×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Internationale vrouwendag: 3x jonge powerprinsessen

  Who run the world? Girls!

  Internationale vrouwendag: 3x jonge powerprinsessen

  Vroeger waren het mannen die de vorstendommen regeerden. Gelukkig worden ook koningshuizen steeds moderner en hebben vrouwen (vaak) net zo goed recht op de troon. Deze 3 jonge powerprinsessen zullen op een dag koningin zijn.


  1. Prinses Amalia (Nederland)

  Onze eigen kroonprinses Amalia spant vanzelfsprekend de kroon. Niet alleen is ze eerste in de lijn van troonopvolging en wordt ze klaargestoomd om ooit koningin te zijn. Amalia wordt thuis drietalig opgevoed én omdat het Gymnasium nog best een stukje uitdagender kon, krijgt ze extra Chinese les. Als ware fashionista zorgde ze onlangs ook voor een uitverkochte zonnebril.

  2. Prinses Estelle (Zweden)

  Deze Zweedse prinses lijkt sprekend op haar moeder Victoria en is – na haar moeder – tweede in de lijn van troonopvolging. De goedlachse Estelle houdt van paardrijden, bakken en skiën en wilde – volgens Victoria – liever een hamster dan een broertje. Saillant detail: Estelle is de eerste Zweedse prinses die vanaf haar geboorte het recht heeft op de troon. Deze wet veranderde toen Victoria drie jaar oud was en daarmee haar jongere broertje Carl Philip van de troon stootte.

  3. Prinses Elisabeth (België)

  Het oudste kind van koning Filip en koningin Mathilde is eerste in de Belgische lijn van troonopvolging. Momenteel studeert de 18-jarige prinses aan de United World College of the Atlantic (UWC) in Wales. In deze internationale omgeving kan ze goed gebruikmaken van haar talenknobbel, want spreekt ze vloeiend Frans, Duits, Engels en Nederlands. Ze is erg begaan met haar medemens en zet zich buiten haar schooluren in als vrijwilliger voor naschoolse begeleiding aan kinderen met leerproblemen. Ook hielp ze eerder mee in een zorginstelling voor ouderen, in een daklozenopvang en zette zij zich in voor mensen met een beperking.

  8 maart 2020 - 10:04