ariane

Prinses Ariane treedt niet in voetsporen van zus Alexia

Mede door hun goede cijfers op school, connecties van hun ouders en de nodige financiële middelen ligt de wereld voor de dochters van Willem-Alexander en Máxima open wat studeren betreft. Al heeft prinses Ariane niet dezelfde dromen als haar oudere zussen.

Prinses Ariane wil niet naar Wales

Momenteel is prinses Ariane druk met de laatste loodjes van het vierde jaar op de middelbare school. Dat is het jaar waarna prinses Alexia besloot om haar middelbareschooltijd te vervolgen en af te ronden aan het prestigieuze Atlantic College in Wales.

Iets waar haar jongere zus Ariane niet op zit te wachten, zegt ze tijdens een interview met RTL Nieuws op Koningsdag. “Ik ga niet mijn zus achterna naar Wales”, zegt de prinses vol overtuiging.

Particuliere school

Koning Willem-Alexander studeerde vroeger al aan de particuliere school, waarna zijn dochter Alexia tijdens het schooljaar van 2021-2022 hetzelfde pad bewandelde. Daar gaat ze op voor het Internationaal Baccalaureaat, waarmee ze straks toegang krijgt tot de hoogst aangeschreven onderwijsinstellingen ter wereld.

Alexia is bijna klaar met de opleiding en momenteel druk bezig met examens, waardoor ze dit jaar niet bij de verjaardag van haar vader kon zijn.

Tekst Vriendin