Floris

FLORIS KEERT TERUG ALS DJ

Prins Floris, zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven, is één van de dj’s die zal draaien op Kingsland Festival.

Na het familiebezoek met koning Willem-Alexander aan Rotterdam, blijft prins floris van Oranje in de stad om een show te geven op de main stage. Organisatoren 4PM Entertainment en E&A Events zijn er trots op dat ze dit lid van de koninklijke familie opnieuw mogen verwelkomen op hun festival.

‘Op 27 april bezoek ik samen met mijn familie Rotterdam,’ laat Floris van Oranje weten. ‘Het is dan ook een logische stap om te draaien op Kingsland Festival in Rotterdam dit jaar! Na mijn show op de Mainstage van Kingsland Amsterdam in 2022, is er een leuke samenwerking ontstaan met 4PM Entertainment, waaruit het dankconcert voor duizenden zorgmedewerkers ‘Care 4 Care’ is ontstaan afgelopen september in de Ziggo Dome. En nu dus mijn 2e show op Kingsland Festival. Ik heb er zin in!”

Nexus

Voor prins Floris is het geen onbekend terrein om achter een dj-booth te staan. De basis voor zijn talent als dj werd een kwart eeuw geleden gelegd tijdens zijn studententijd in de fameuze studentendisco Nexus in Leiden. Vanwege zijn drukke werkzaamheden in het bedrijfsleven raakte zijn hobby op de achtergrond. Pas toen zijn dochter Magali in 2015 op haar achtste verjaardag een discofeest wilde, besloot prins Floris weer achter de decks te stappen. De laatste jaren heeft hij veel voor vrienden en het goede doel gedraaid. Tijdens Koningsdag 2020, de eerste Koningsdag online, heeft de zoon van Prinses Margriet voor het eerst tijdens een livestream gedraaid. In 2022 gaf de prins ook al een grote show op de main stage van Kingsland Festival in Amsterdam.

Zuiderpark

In Rotterdam zijn er dit jaar vier stages in het Zuiderpark waar Kingsland dit jaar tot 23.00 uur duurt. Naast de aanwezigheid van prins Floris als dj op de main stage zullen deze dag ook onder andere Afrojack, Antoon, Kris Kross Amsterdam, Sunnery James & Ryan Marciano en Yade Lauren te bewonderen zijn. De eclectische stage wordt gehost door TIKTAK waar onder andere hitsensatie Bizzey, Frenna en Ronnie Flex acte de présence geven. De hosting van de techhouse stage is dit jaar in handen van het Rotterdamse Give Soul. Headliners hier zijn Benny Rodrigues, Ilario Alicante en Nederlandse rising star Franky Rizardo. Dit jaar is er ook een nieuwe stage toegevoegd aan het festival, namelijk de Female Stage. Hier zijn vrouwelijke artiesten als La June en WEF te bewonderen.

Het Kingsland Festival wordt dit jaar georganiseerd in Amsterdam, Groningen en Rotterdam. Met meer dan 65 artiesten in drie grote steden belooft het weer het grootste Koningsdag festival van het jaar te worden.

Dit artikel is afkomstig uit Party. Meer van dit soort mooie verhalen lezen? Ga naar Party.nl.

Tip van de redactie

Loperswol Lopen Zonder Blaren loopwol voetwol wandel wol
Bekijk bij Bol