×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Eugenie moedigt aan: ‘op 26 maart allemaal klappen voor Brits zorgpersoneel’

  Net als in Nederland om 8 uur 's avonds

  Prinses Eugenie moedigt aan: ‘op 26 maart allemaal klappen voor Brits zorgpersoneel’

  De dochter van prins Andrew en Sarah - 'Fergie'- Ferguson roept het Britse volk op om te gaan applaudisseren voor alle medewerkers in de zorg.


  Nota bene een Nederlander die in Londen woont, heeft deze actie een slinger gegeven in Engeland. Prinses Eugenie is hélemaal voor en dat laat ze haar volgers op social media dan ook weten. In een Instagram-story riep ze het Britse volk op ook te gaan klappen voor de helden in de zorg. De prinses is zelf jarig vandaag, een bijzondere leeftijd: 30 jaar! Maar waarschijnlijk wordt een groot fuifje niet gevierd, in verband met Corona.

  In Nederland werd vorige week dinsdag al massaal geapplaudisseerd. Het voorbeeld werd overgenomen uit Spanje en Italië, waar soortgelijke acties al eerder plaatsvonden. En onlangs was ook in België luid geklap te horen.

  Lees ook:

  Groot-Brittannië lijkt wat later aan te sluiten. Zo gingen daar bijvoorbeeld ook pas afgelopen vrijdag de scholen dicht. Veel schoolgebouwen worden alsnog wel gebruikt voor de opvang van kinderen wiens ouders in de zorg werken.

   

  Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

  23 maart 2020 - 12:02