×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Harry’s rechtzaak tegen Associated Newspapers gaat van start

  Meghan werd in kwaad daglicht gezet

  Harry’s rechtzaak tegen Associated Newspapers gaat van start

  Vrijdag gaat de rechtszaak van start tussen prins Harry en Associated Newspapers, eigenaar van de tabloids The Mail on Sunday en The Daily Mail. Ondanks de coronacrisis zal de hoorzitting gewoon in Londen gaan plaatsvinden. Via een videoconferentie wisselen de partijen hun standpunten uit.


  Kwaad daglicht

  Het gaat om de publicatie van een handgeschreven brief van Meghan, de vrouw van Harry. Ze schreef in 2018 een brief aan haar vader Thomas Markle. Harry en Meghan zijn niet blij met de publicatie waar zij overigens ook niet over zouden zijn ingelicht. Ze laten weten dat delen van de brief bewerkt zijn of helemaal niet gepubliceerd, waardoor Meghan in kwaad daglicht is gezet.

  Schending privé-eigendom?

  Uit de brieffragmenten bleek dat Meghan klaagde over de manier waarop haar vader haar behandelde. Associated Newspapers vindt dat de publicatie van de brief geen schending was van privé-eigendom. Het argument is dat Meghan geen afspraak had met haar vader over geheimhouding van de brief.

  Getuigen tegen eigen dochter

  The Guardian schreef eerder deze week al uitgebreid over de aanloop naar het huwelijk van Harry en Meghan en hun relatie met Thomas Markle. Harry had zijn schoonvader gesmeekt om niet met de tabloidpers te praten, maar dat heeft geen zin gehad. Uit eerdere rechtbankstukken is uitgelekt dat Thomas Markle zelfs bereid is om te getuigen tegen zijn eigen dochter.

  In januari maakten Harry en Meghan al bekend hun officiële taken voor het Britse koningshuis neer te leggen. Ze hebben het vanaf het begin af aan al moeilijk gehad met alle aandacht van de media.

  Lees ook:

  Kate is beschermvrouwe van de organisatie East Anglia’s Children’s Hospices (EACH). Ze stuurde hen een brief om woorden van steun uit te spreken.

  Kate stuurde een steunbrief naar een hospice voor kinderen

  Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

  Bron: ANP. Foto: ANP.

  24 april 2020 - 14:36