zwarte jurk prinses diana

Favoriete zwarte jurk van Diana is voor dít bedrag verkocht 

Opnieuw is er een jurk van prinses Diana verkocht voor een hoog bedrag. Het gaat om haar favoriete fluwelen jurk met blote schouders. 

Steeds vaker worden er spullen van prinses Diana geveild door veilinghuis Julien’s Auction. Iedere keer weer blijkt dat de spullen van haar tijdens veiligen erg populair zijn. Zo ook haar favoriete fluwelen jurk met blote schouders, ontworpen door designer Catherine Walker. 

Hoog bedrag voor fluwelen zwarte jurk

De jurk werd geveild door veilinghuis Julien’s Auction. Van te voren werd verwacht dat de zwarte jurk 100.000 tot 200.000 dollar op zou gaan leveren. Dit bedrag werd iets hoger, want het is verkocht voor een bedrag van maar liefst 325.000 dollar

Diana And Nancy Reagan
Prinses Diana en Nancy Reagan

KORTE AVONDJURK VAN ONTWERPER JACQUES AZAGURY

Begin van de maand werd er ook al een andere avondjurk van de prinses aangeboden op de veiling. Het ging om een korte avondjurk met veel bling van de Marokkaans-Britse ontwerper Jacques Azagury. Prinses Diana heeft deze jurk twee keer in het openbaar aan gehad en was bovendien een van haar favoriete jurken. De eerste keer was bij een diner in Italië, waar ze samen met Charles op uitnodiging van de burgemeester van Florence was. De tweede keer droeg ze de jurk tijdens een optreden van het Vancouver Symphony Orchestra tijdens een reis door Canada. Deze avondjurk werd geveild voor 825.000 euro.

Lees ook: Avondjurk van prinses Diana geveild voor 825.000 euro

NOG MEER ITEMS ONDER DE HAMER

Deze avondjurk was niet het enige item van prinses Diana wat toen onder de hamer ging. Ook de blouse die de prinses droeg op haar verlovingsportret is onder de hamer gegaan gegaan. Dit was de opvallende witte blouse met grote strik aan de voorkant. De blouse was, net zoals de avondjurk, voor een veel hoger bedrag verkocht dan van te voren verwacht. Zo dacht men vooraf dat de blouse maximaal 100.000 dollar zou opleveren, maar uiteindelijk was het item goed voor 300.000 dollar, wat gelijk staat aan zo’n 275.000 euro. 

Lees ook: Britse koninklijke bezittingen onder de hamer

Charles And Diana At Polo
Charles And Diana At Polo

TRUI MET SCHAPEN 

Eind vorig jaar zijn er nog meer kledingstukken en persoonlijke items van prinses Diana voor hoge prijzen verkocht. Ook een foto van de 16-jarige Diana als bruidsmeisje is verkocht voor ruim 8100 euro. Ze was op het moment dat de foto werd gemaakt bruidsmeisje op de bruiloft van haar zus. Verder werd ook de bekende trui met schapen van de prinses geveild. Dit topstuk is uiteindelijk verkocht voor maar liefst 1.1 miljoen dollar, wat neerkomt op 1 miljoen euro. 

Tip van de redactie

In Beatrix – Dwars door alle weerstand heen ontrafelt Jutta Chorus het turbulente tijdperk van Beatrix na 2000. Tussen koninklijke rust en ongekende uitdagingen, toont deze vorstin veerkracht en vastberadenheid. Wat waren haar offers? Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES
DATUM 22-01-2024

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl

Jutta Chorus