Prins Harry

Zo kan volgens Harry einde komen aan de pandemie

De coronacrisis domineert ook het werk van de royals. Zo’n beetje ieder werkbezoek staat in het kader van het van het virus en natuurlijk kunnen een heleboel grote evenementen, zoals de viering van de verjaardag van de Queen, niet doorgaan. De Britse prins Harry heeft zich tijdens een toespraak tijdens het digitale vaccinatiebenefietconcert VAX LIVE: The Concert to Reunite the World uitgesproken over de pandemie. Hij is van mening dat elk land hetzelfde aantal coronavaccins tot zijn beschikking moet krijgen.

De prins begon zijn toespraak met een compliment aan alle frontliniewerkers. “Jullie hebben het afgelopen jaar dapper en onbaatzuchtig gevochten om ons allen te beschermen. Jullie hebben ons geholpen en jullie hebben offers geschonken, jezelf in gevaar gebracht en durfden dat terwijl jullie wisten wat de gevolgen waren. We zijn jullie allemaal enorm veel dankbaarheid verschuldigd.”

Volgens Harry kan de coronapandemie alleen tot staan worden gebracht als iedereen samenwerkt. Dat betekent ook dat alle landen toegang moeten hebben tot het vaccin, aldus Harry. “Het virus houdt geen rekening met grenzen en geografie moet niet de toegang tot het vaccin bepalen. Het zou een fundamenteel recht voor ons allemaal moeten zijn.” Tijdens het concert worden regeringsleiders opgeroepen om geld of coronavaccins te doneren om daarmee armere landen te helpen. Het benefietconcert wordt gepresenteerd door Selena Gomez. Ook zijn er optredens van artiesten als Jennifer Lopez, Foo Fighters, H.E.R. en Pearl Jam-zanger Eddie Vedder. Het evenement wordt komende zaterdag uitgezonden op de Amerikaanse zenders ABC en CBS en via YouTube.

LEES OOK:

Verdriet voor koningin Máxima

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: Getty.