Máxima

Verdriet voor koningin Máxima

Koningin Máxima maakt een verdrietige tijd door. Haar oom, Jorge Horacio Cerruti, overleed afgelopen week in zijn woonplaats San Nicolas, zo vertelde Royalty-hoofdredacteur Marc van der Linden bij RTL Boulevard.

De heer Cerruti was de oudste broer van Máxima’s moeder, Maria del Carmen Zorreguieta. Zijn Overlijden kwam als een schok voor velen omdat hij binnen een relatieve korte periode aan de gevolgen van Corona bezweek. In Argentinië moeten corona-slachtoffers afzonderlijk begraven worden. Máxima’s oom zal in het familiegraf in Pergamino worden bijgezet.

Zaterdag was er in Buenos Aires, waar Jorge Horacio decennialang gewerkt had, een herdenkingsdienst gehouden. Hij was de oudste van een gezin dat verder uit vier meisjes bestond, waarvan Máxima’s moeder de oudste was. Koningin Máxima kon niet voor de begrafenis overkomen. Er is een inreisverbod in Argentinië en ook Nederlanders worden opgeroepen niet te reizen. De koninklijke familie zal dan al die tijd ook niet reizen, al kunnen familieomstandigheden daar een verandering in brengen. Máxima zal het behalve het afscheid van haar oom, ook moeilijk hebben met het feit dat ze haar moeder niet kan steunen.

LEES OOK:

10 GEZINSFOTO’S VAN DE ORANJES DOOR DE JAREN HEEN

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: Getty