Williams campagne krijgt extra aandacht tijdens FA Cup-finale

Nu het Britse voetbalseizoen alsnog wordt afgemaakt pakt prins William ook zijn Heads Up-campagne weer op. Hier sprak de Britse prins deze week online over met spelers en de hoofdcoach van Arsenal, een van de overgebleven ploegen die nog strijdt om de FA Cup. William, ere-voorzitter van voetbalbond FA, maakte tegelijkertijd ook bekend dat de finale van dit jaar wordt omgedoopt tot de Heads Up FA Cup-Finale.

De prins zet zich al langere tijd in om via de voetbalsport het belang van geestelijke gezondheid op de maatschappelijke agenda te zetten. In de BBC-documentaire ‘Tackling Mental Health With The Duke of Cambridge’ praatte hij al over dit onderwerp. Ook in het gesprek met Arsenal-spelers Hector Bellerin en Pierre-Emerick Aubameyang en coach Mikel Arteta benadrukte de prins nog eens hoe belangrijk het is om openlijk te kunnen praten over geestelijke gezondheidsproblemen.

William wil die boodschap tijdens de finale begin augustus nog eens uitdragen. “We gaan de finale echt gebruiken om het belang van een ​​goede, positieve geestelijke gezondheid te promoten. Het is redelijk actueel met wat we allemaal hebben doorstaan tijdens deze pandemie”, liet hij weten.

Lees ook:

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen