Prins William te zien in een BBC-docu over mentale gezondheid

Binnenkort is prins William te zien in een BBC-documentaire over geestelijke gezondheid in de voetbalwereld. Dat maakte de omroep gisteren bekend. De film ‘Tackling Mental Health With The Duke of Cambridge’ gaat over mannen die te maken hebben gehad met geestelijke problemen.

Voetbal en geestelijke gezondheid

In de film wordt William gevolgd tijdens ontmoetingen met spelers, fans en manager op alle niveaus van het voetbal. William spreekt onder andere met de voormalig keeper van het Engelse nationale elftal Joe Hart, maar ook met een groep vaders die hun lokale voetbalteam gebruikt als een steungroep.

Mental Health Awareness Week

De documentaire bouwt voort op de BBC-film ‘A Royal Team Talk’ uit 2019. William sprak toen met grote namen uit de voetbalwereld over het belang van geestelijke gezondheid, om op die manier een discussie over geestelijke gezondheid op gang te brengen. ‘Tackling Mental Health With The Duke of Cambridge’ zal worden uitgezonden ter gelegenheid van de Mental Health Awareness Week.

Lees ook:

Jacinda Adern, de premier van Nieuw-Zeeland, heeft met koningin Elizabeth gesproken over het einde van de lockdown in Nieuw-Zeeland. Gisteren werden de strenge maatregelen in de voormalig Britse kolonie enigszins versoepeld.

 

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Foto: ANP.