William en Kate: lockdown is frustrerend

Vandaag was er een uitgebreid interview met William en Kate te zien op de BBC. Het paar uitte hun zorgen over de coronacrisis. Ze spraken over de hardwerkende zorgmedewerkers en het gevaar voor de mentale gezondheid. William zei onder andere dat de drie weken durende lockdown voor veel Britten "frustrerend" is en dat de "druk, stress en eenzaamheid" toenemen bij mensen.

Bezorgdheid

William was ook erg bezorgd over zijn vader toen die besmet was met het coronavirus. “Hij valt in een risicogroep, dus ik maakte me zeker even zorgen”, zei William voor de camera. “Maar hij heeft veel infecties en verkoudheidjes gehad over de jaren, dus als iemand het virus kon verslaan, is hij het wel. En gelukkig had hij alleen milde klachten.”

Ups en downs

Volgens Kate maakt ook de koninklijke familie net als andere families ‘ups en downs’ mee. William en Kate noemen het thuisonderwijs van hun kinderen ‘uitdagend’. Kate kan er soms ook wel een beetje om lachen. “We proberen vast te houden aan een strikt schema. Maar het is hectisch, als ik eerlijk ben. We hebben de kinderen trouwens niet eens verteld dat we door gingen met school tijdens de vakantie. Een beetje gemeen misschien.”

Mooie woorden

Het paar spreekt over het personeel in de zorg mooie woorden uit. “Ze doen hun werk buitengewoon goed. Ik denk dat het dramatisch gaat veranderen hoe we hen gaan waarderen in de toekomst. Dat is iets positiefs uit deze crisis”, zei Kate. William zei dat het logisch is dat zorgmedewerkers angstig zijn en sommigen “elke dag bang zijn om naar hun werk te gaan”.

Zorgen om Britten

Het paar maakt zich zorgen over de geestelijke gezondheid van de Britten. Aankomende maandag komt er een korte film op de Britse televisie waarin tips worden gegeven over mentaal welzijn. William en Kate hebben de voice-overs ingesproken. “Als deze lockdown nog langer gaat duren, is er steeds meer behoefte aan goede zorg voor de geestelijke gezondheid. We moeten het serieus nemen en mensen moeten weten hoe ze aan die steun moeten komen”, zei William. “Verbonden blijven, positief blijven en met vrienden en familie praten is erg belangrijk.”

Lees ook:

Nu Harry en Meghan in Los Angeles zijn zitten ze niet alleen thuis, maar gebruiken ze hun tijd ook om vrijwilligerswerk te doen voor Project Angel Food.

Harry en Meghan hebben hun droomhuis gevonden! Bekijk hier hoe het eruit ziet

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

 

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA.

 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen