×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • William en Kate zijn voice-overs in korte corona-film

  In de film worden tips gegeven over mentaal welzijn

  William en Kate zijn voice-overs in korte corona-film

  Het Engelse platform Every Mind Matters heeft een korte film gemaakt om mensen te helpen mentaal gezond te worden en blijven. William en Kate zijn de voice-overs in de film waarin er tips worden gegeven over mentaal welzijn tijdens de coronapandemie. Aanstaande maandag wordt de video uitgezonden op nationale Britse tv.


  Een lastige tijd

  Terwijl beelden van verlaten straten worden getoond en mensen klappen voor de gezondheidszorg, zegt William in de video: “Overal in het land blijven mensen thuis om de nationale gezondheidsdiensten bij te staan en levens te redden. Het is niet altijd even makkelijk. We kunnen ons gefrustreerd voelen, geliefden missen of angstig worden.”

  ‘‘We doen dit samen’’

  Kate neemt het vervolgens van hem over en zegt: “Er zijn dingen die we allemaal kunnen doen om op onze mentale gezondheid te letten.” William gaat verder: “Every Mind Matters kan je helpen met een onlineplan. Via simpele stappen kun je dealen met stress, je kunt je humeur opkrikken en je weer goed voelen.” De twee sluiten in koor af: “We doen dit samen.”

  Britten maken zich zorgen

  Tijdens  een vergadering die William en Kate hielden met experts en leiders van organisaties voor geestelijke gezondheid is het idee ontstaan voor de film. Ze spraken daar met elkaar over de impact van de coronacrisis. Uit recent onderzoek blijkt dat meer dan vier op de vijf Britten zich zorgen maken over het effect van het coronavirus op hun leven. Meer dan de helft gaf daarnaast aan dat het hun welzijn beïnvloedt en dat ze angstgevoelens ervaren.

  Lees ook:

  Nu Harry en Meghan in Los Angeles zijn zitten ze niet alleen thuis, maar gebruiken ze hun tijd ook om vrijwilligerswerk te doen voor Project Angel Food.

  Harry en Meghan hebben hun droomhuis gevonden! Bekijk hier hoe het eruit ziet

  Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

   

  Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA.

  17 april 2020 - 13:44