Toch geen excuses van krant aan Meghan?

Het blijft een getouwtrek van jewelste. Meghan en Harry zijn volop in het nieuws, na hun veelbesproken interview van 2 weken geleden. Maar er loopt ook nog altijd een aantal rechtszaken rond het stel. Onder meer de krant Mail on Sunday heeft geen trek in het plaatsen van excuses aan Meghan op hun voorpagina.

Meghan klaagde de krant – en een paar andere titels van dezelfde uitgever – aan, nadat deze een flink deel van een persoonlijke brief die ze aan haar vader (Thomas Markle) schreef had gepubliceerd. Eerder oordeelde een rechter dat dit inderdaad niet had gemogen. Omdat het een inbreuk is op haar privacy. Maar ook omdat haar ‘auteursrecht’ zou zijn geschonden, omdat een heel groot deel van de betreffende brief werd geplaatst. Waarvan zij dus de ‘auteur’ is, en geen toestemming gaf voor plaatsing.

Hoe het ook mag uitpakken, voorlopig plaatst Mail on Sunday geen rectificatie en/of excuses aan Meghan, op hun voorpagina. Dat was de krant eigenlijk wel opgelegd. Maar Mail on Sunday wil mogelijk in hoger beroep gaan. En heeft daarvoor wat extra tijd gekregen. In elk geval tot 6 april aanstaande plaatst de krant geen excuses aan Meghan voor het publiceren van (een deel van) de brief op hun voorpagina.

LEES OOK:

Privé-detective bekent schuld in zaak Meghan en Harry

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. beeld: ANP/EPA