theaterkostuums

Theaterkostuums Elizabeth en Margaret uit WO II worden tentoongesteld

De zes theaterkostuums die koningin Elizabeth en prinses Margaret droegen tijdens kerstvoorstellingen in de Tweede Wereldoorlog worden tentoongesteld in Windsor Castle. Dit meldt tijdschrift People.

Theaterkostuums

Queen Elizabeth en haar jongere zus Margaret speelden tussen 1941 en 1944 in enkele pantominevoorstellingen, een visuele vorm van theater. Hiermee werd geld opgehaald voor the Royal Household Wool Fund, het fonds dat wol verzorgde waarmee dekbedden voor soldaten konden worden gemaakt. De kostuums worden tentoongesteld de Waterloo Chamber, waar de pantomimes zo’n tachtig jaar geleden werden opgevoerd door de toenmalige tieners.

Bij de kostuums zitten onder meer outfits voor een opvoering van Aladdin, waarin de Queen de rol van Aladdin speelde. Elizabeth droeg hiervoor een turquoise en gouden jas met bijpassende hoed. Margaret speelde prinses Roxana en droeg een rode zijden jurk en bijpassende jas.

Rayne

Veel van de toneelkleding is ontworpen door Rayne, waarvan de koningin al jaren schoenen draagt. Zo waren ook haar trouwschoenen van dit schoenlabel afkomstig. “Ik had geen idee dat Rayne kostuums maakte voor koninklijke pantomimes”, zegt de achterkleinzoon van de oprichter van het familiebedrijf tegen People. “Ik ben zeer verheugd en vereerd, maar ook enigszins verrast.”

Tentoonstelling

Benieuwd naar de kostuums van Elizabeth en Margaret? Geïnteresseerden kunnen de theaterkostuums bekijken van 25 november tot 31 januari 2022.

LEES OOK: NIEUWE SCHOK BRITS KONINGSHUIS

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty of koop de nieuwste Royalty hier online.

Beeld en bron: ANP