Elizabeth

Nieuwe schok Brits koningshuis

Na alle geruchten over de gezondheid van koningin Elisabeth, kregen de liefhebbers van het Britse koningshuis een nieuwe schok te verwerken.

Na alle geruchten over de gezondheid van koningin Elizabeth, kregen de liefhebbers van het Britse koningshuis een nieuwe schok te verwerken.

Elizabeth zal namelijk niet aanwezig zijn op de grote klimaatconferentie in Glasgow. Die gaat maandag zonder de queen van start. Haar dokters vinden dat ze rust moet nemen. De reis naar Schotland en terug zou teveel van haar vergen.

Dat is ook een klap voor de organisatie. Elizabeth sprak zich voor de top al uit voor strengere klimaatmaatregelen. Ze ergert zich aan wereldleiders die veel over klimaatverandering praten, maar niets doen om die tegen te gaan. Volgens Windsor Castle is de 95-jarige vorstin goed te pas, en wenst ze de deelnemers veel succes.

Waar Elizabeth precies last van heeft is nog steeds niet bekend. Dokters wilden na haar ziekenhuisopname vorige week alleen kwijt dat er geen corona in het spel is. Elizabeth is al wel weer aan het werk. Via een beeldverbinding ontving ze de geloofsbrieven van de nieuwe ambassadeurs van Zuid-Korea en Zwitserland.

Bij de bijeenkomst maandagavond waar Elizabeth eregast zou zijn, zal ze zich in een opgenomen boodschap tot de deelnemers richten. Onder hen de Amerikaanse president Joe Biden. Kroonprins Charles en diens oudste zoon William zullen wel lijfelijk aanwezig zijn. Daarmee is de monarchie in ieder geval goed vertegenwoordigd. Vader en zoon zetten zich al langer in tegen klimaatverandering.

Lees ook

ZE WERKT ALWEER: ELIZABETH VERLEENT VANUIT HUIS AUDIËNTIE