Usa Cinema

Streamingdienst ligt even plat door populariteit filmversie Hamilton

De filmversie van de musical Hamilton is een groot succes. Vrijdagochtend kwam de theaterregistratie beschikbaar op streamingdienst DisneyPlus. Door het grote animo voor de film lag het platform er zelfs een tijdje uit voor sommige gebruikers.

Hamilton vertelt het levensverhaal van de Amerikaanse ‘founding father’ Alexander Hamilton. De immigrant was de eerste minister van Financiën van de VS en schreef mee aan de grondwet van het land. Ook vocht hij in de onafhankelijkheidsoorlog tegen de Britten.

De Britse koning George III geeft in het stuk aan de zijlijn commentaar op de onafhankelijkheidsstrijd en de manier waarop de founding fathers na hun overwinning op de Britten te werk gaan. George leidde het Verenigd Koninkrijk van 1760 tot 1820. Omdat het land in die periode de machtigste natie van Europa was, werd zijn lange regering gedomineerd door een lange reeks militaire conflicten op vrijwel alle continenten.

Acteur Jonathan Groff ontving voor zijn vertolking van George III een Tony-nominatie. De musical Hamilton trok de afgelopen vijf jaar uitverkochte zalen op Broadway en West End. De filmversie is een opname uit 2016. 

Lees ook:

Ruim twee maanden later: eindelijk lintjesregen!

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen