Koninklijke Onderscheidingen In Het Nationaal Militair Museum

Ruim twee maanden later: eindelijk lintjesregen!

Normaal gesproken worden lintjes altijd uitgereikt rond Koningsdag, maar dat kon dit jaar niet door gaan vanwege de coronacrisis. Ruim twee maanden later is het dan eindelijk zo ver: duizenden Nederlanders ontvangen vandaag alsnog een onderscheiding.

Dat de lintjesregen zou worden uitgesteld, kregen de gedecoreerden al op de laatste werkdag voor Koningsdag te horen. Ze krijgen hun onderscheiding vrijdag niet opgespeld vanwege de 1,5 meterregel. In plaats daarvan ontvangen ze een etui met hun medaille in de Orde van Oranje-Nassau of in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Dit jaar ontvangen 3060 mensen een lintje. De meesten krijgen er eentje omdat ze zich al jaren als vrijwilliger inzetten in hun dorp of stad. Daarnaast zijn er onderscheidingen voor mensen met bijzondere prestaties in politiek, cultuur, sport, het bedrijfsleven of het leger.

De 34-jarige zanger Jan Smit is de jongste gedecoreerde van dit jaar. Anderen die een lintje krijgen, zijn acteur Hans Kesting, politici Hilbrand Nawijn en Steven van Eijck, dansschoolhoudster Lucia Marthas, zanger Dirk Scheele, radio-dj Ad Roland en directeur Tineke Ceelen van Stichting Vluchteling.

Lees ook:

Meghan voelde zich onbeschermd door koningshuis

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen