Britain Royalty Sir David Attenborough

Spinnen, apen en meer in vraaggesprek royal family met David Attenborough

Eind september zocht de beroemde documentairemaker Wills & Kate al thuis op, op Kensington Palace. En afgelopen weekend mochten allerlei bekende Britten een vraag over de natuur stellen aan David Attenborough. Dat leverde leuke momenten op!

Hij is inmiddels 94, maar niet te stuiten. David Attenborough is een gerespecteerd bioloog. En de meeste mensen zullen zijn stem direct herkennen als de (maker en) voice-over van vele prachtige natuurdocumentaires, zoals Earth en The Blue Planet. In het kader van Dierendag, dat ook wereldwijd gevierd wordt, mochten bekende mensen uit Groot-Brittannië hem allerlei vragen stellen.

In het geval van de prinsjes George en Louis en hun zusje prinses Charlotte pakte dat bijzonder leuk uit. George wilde wel graag weten welk dier als eerste zou gaan uitsterven nu. Waarop David Attenborough zei dat-ie hoopte geen enkel dier, omdat we ‘heel veel kunnen doen’. “Wij kunnen ze beschermen en over de hele wereld proberen mensen dat ook”, aldus de tv-maker.

Charlotte had niet zozeer een vraag, maar wel een opmerking, Ze vertelde groot fan te zijn van… spinnen! Dat kon David wel waarderen. Em hij vroeg zich vervolgens af waarom zo veel mensen juist bang zijn voor spinnen, het zijn juist erg slimme beestjes.

Kleine Louis had ook een vraag paraat: ‘Wat is uw lievelingsdier?’. En Attenborough antwoordt vervolgens: ‘Apen, denk ik. Omdat ze zo grappig zijn’.

Je kunt het filmpje van de royal kids die hun vragen stellen terugvinden op het Instagram-account van Kate en William.

Screenshot Video Kensington Royal Dierendag 2020

LEES OOK:

3x Eugenie en Beatrice toen ze klein waren

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: Instagram @kensingtonroyal