C9636f6143421e0b68567870a67bbf7b

Queen verbiedt docu over Britse royals

De 94-jarige Queen Elizabeth was niet te spreken over de BBC-documentaire ‘Royal Family’. In 1972 verbood ze de film, maar een aantal weken geleden dook de 110 minuten durende docu toch ineens op.

Daar was Elizabeth allesbehalve blij mee, dus niet lang daarna was de film weer van YouTube gehaald. Dat voorkwam echter niet dat duizenden mensen het al hadden gezien. Nu zijn er nog slechts fragmenten van Royal Family op YouTube te zien. Maar volgens bronnen van het Britse hof betekent dit niet dat de film nu niet nog een keer opduikt. “‘Het is heel lastig om deze dingen voor altijd te verwijderen. Als iets eenmaal online is, kan iedereen het downloaden. Dan kunnen we weer opnieuw beginnen”, zeggen zij tegen The Telegraph.

Waarom de Queen zo streng is? De ‘fly-on-the-wall film’ toont onder meer Elizabeth die een Amerikaanse ambassadeur ‘een gorilla’ noemt. Ook is de vorstin ontbijtend uit tupperware bakjes te zien. De film werd verboden door Elizabeth, omdat die de familie “er goedkoop uit zou laten zien”.

LEES OOK:

Fun fact: Willem-Alexander gaat graag met gezin naar de bioscoop

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP Beeld: ANP