Prins Charles start actie voor Zuid-Azië om ‘‘kwetsbaren te ondersteunen bij hun dagelijkse basisbehoeften’’

Vandaag heeft prins Charles namens de British Asian Trust een liefdadigheidsactie gestart om de meest kwetsbare bevolkingsgroepen in Zuid-Azië te helpen in de coronacrisis. De organisatie werd in 2007 door Charles opgericht om armoede, ongelijkheid en onrecht in Zuid-Azië tegen te gaan. De afgelopen dertien jaar hebben ze al bijna vijf miljoen mensen kunnen helpen.

Het gaat om gezinnen in India, Pakistan, Sri Lanka en Bangladesh. Charles wil met deze liefdadigheidsactie ervoor zorgen dat gezinnen het voedsel, de medicijnen en de essentiële zaken ontvangen die ze hard nodig hebben om te kunnen overleven.

Charles zei in een video op Twitter het volgende: “Als reactie op deze pandemie voert de British Asian Trust, in samenwerking met lokale organisaties en overheden, de werkzaamheden op om de allerarmsten en kwetsbaren te ondersteunen bij hun dagelijkse basisbehoeften.”

Lees ook:

Kate is beschermvrouwe van de organisatie East Anglia’s Children’s Hospices (EACH). Ze stuurde hen een brief om woorden van steun uit te spreken.

Kate stuurde een steunbrief naar een hospice voor kinderen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Foto: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen