(file) Britain Usa Royalty Prince Andrew

Prins Andrew moet getuigen in misbruikzaak

Even leek het ‘achter de rug’ voor prins Andrew, toen de Britse politie onlangs liet weten zijn zaak te sluiten. In Amerika echter, is men nog niet klaar met hem. Andrew moet vóór juli 2022 onder ede verhoord worden in verband met een zaak die draait om misbruik van een vrouw.

Virginia Giuffre beschuldigt de 61-jarige prins ervan haar zo’n 20 jaar geleden te hebben misbruikt. Ze was toen minderjarig. En zou zijn ‘geronseld’ door zakenman Jeffrey Epstein, een bekende van Andrew en inmiddels overleden – na zelfmoord in de cel twee jaar geleden.

Epstein zou Giuffre hebben gedwongen seks te hebben met Andrew. Andrew echter heeft dit altijd stellig ontkend. Officieel is de prins ook nergens voor aangeklaagd. Wel wordt hij onder ede verhoord, in Amerika. En dat moet plaatsvinden voor 14 juli volgend jaar, heeft een rechter in New York besloten.

De Londense politie is wel gestopt met onderzoek naar de beschuldigen. Ook zij hoorden Giuffre en hebben het materiaal in de zaak opnieuw bekeken, maar besloten de zaak dus te sluiten.

(file) Britain Usa Royalty Prince Andrew

LEES OOK:

‘Elizabeth voortaan alleen nog op pad met een familielid’

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA