Meghan

Optreden Meghan bij Ellen zorgt voor gemengde reacties

Op het optreden van Meghan Markle bij Ellen DeGeneres wordt gemengd gereageerd door het Amerikaanse publiek. Hoewel een deel van de kijkers het leuk vond om de hertogin van Sussex in een ontspannen rol te zien, vinden anderen het ‘een enorme PR show om zieltjes te winnen’.

De komst van de hertogin zou een verrassing zijn geweest voor het aanwezige studiopubliek, dat volgens Ellen DeGeneres “helemaal uit z’n dak ging toen ze binnenkwam”. Meghan kwam onder andere praten over haar kinderboek The Bench en haar strijd voor betaald ouderschapsverlof in de Verenigde Staten, iets wat daar niet geregeld is zoals bijvoorbeeld in Nederland. Daarnaast liet ze zich van haar komische kant zien door mee te doen aan een programmaonderdeel waarbij Ellen DeGeneres haar via een ‘oortje’ influistert wat ze moet zeggen tijdens een opname en verraste ze een alleenstaande moeder met een gift voor diens non-profitorganisatie. Ook deelde ze een aantal persoonlijke anekdotes over haar, Harry en hun kinderen Archie en Lilibet.

Meghan toonde een foto van Archie waarop te zien is dat hij net zulk rood haar als zijn vader Harry heeft. Het kiekje was zo genomen dat Archies gezicht niet te zien is, omdat Harry en Meghan veel waarde hechten aan de privacy van hun kinderen. Ellen is een van hun buren en ziet het gezin regelmatig. “Archie is echt een lieverdje, een heel lief zieltje,” aldus Ellen.

Gemengde reacties

De meningen onder de kijkers liepen uiteen, zo viel te lezen op sociale media. “Hartstikke leuk om Meghan zo te zien, ze lijkt echt gelukkig om weer thuis te zijn in Los Angeles waar ze vandaan komt. Deze rol past veel beter bij haar dan een strak Brits keurslijf, ze is zo cool en durft zichzelf op de hak te nemen,” schrijft iemand. Een ander zegt juist het tegenovergestelde: “Wat is er gebeurd met de vrouw die zo graag privacy wilde en de media beschuldigt van hetzes tegen haar? Die vrouw zoekt nu zelf constant de media op. Het is echt gênant om een lid van het Britse koningshuis mee te zien doen aan verborgen cameraspelletjes. Je wil wel je titel behouden, en gebruikt die ook constant, maar ondertussen gedraag je je als wannabe Hollywoodster die haar status slechts aan haar huwelijk te danken heeft. Dit is een regelrechte belediging voor alles waar koningin Elizabeth zo hard voor heeft gewerkt.”

Bekijk het fragment hieronder

LEES OOK: BRITS KONINGSHUIS NIET BLIJ MET MEGHANS POLITIEKE AMBITIES

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP