1984 02 13 12:00:00 Diana.

Op déze datum komt Netflix met Diana-musical

In een theater op het beroemde Broadway in New York wordt een musical over het leven van Diana opgenomen, zónder publiek. In plaats daarvan omarmt Netflix de productie en biedt deze voor abonnees aan later dit jaar.

Met de eenvoudige, maar toepasselijke naam Diana: The Musical hoopt Netflix wederom een kaskraker in huis te halen. De streaming-gigant gaat de musical vanaf 1 oktober aanstaande aanbieden. Abonnees kunnen dan dus genieten van de musical, met actrice Jeanna de Waal in de hoofdrol.

De première van het stuk stond eerst gepland voor vorige lente. Dat ging niet door vanwege corona. In plaats van avond na avond voor volle zalen te spelen, adopteerde Netflix de musical. Het wordt alsnog in zijn geheel gespeeld, maar dan voor een lege zaal en mét camera’s die alles vastleggen. Op die manier kan het vanaf oktober dus alsnog bekeken worden, via je Netflix-app op tv, tablet of smartphone.

Eerder deed Netflix al zoiets met de musical Hamilton. Dat werd een enorm succes. We verwachten dat ook deze Diana-musical een regelrechte hit zal worden. Leuk weetje over hoofdrolspeelster Jeanna de Waal is nog wel: haar achternaam mag dan vrij Nederlands klinken, haar moeder is Brits en haar vader Zuid-Afrikaans. Zelf werd ze in Duitsland geboren. Ze speelt al jaren met succes op Broadway, in verschillende mooie rollen.

Meghans vriendje van vroeger over de beschuldigingen van haar ‘pestgedrag’

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. beeld: ANP/EPA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen