Prins William

Ontroerend: prins William steekt weeskinderen een hart onder de riem

De prins nam na zijn toespraak ook de tijd om met aanwezige kinderen te praten en ze te vertellen over het verlies van zijn eigen moeder.

Beschermheer

William hield een toespraak ter ere van het 150-jarig bestaan van het Metropolitan and City Police Orphans Fund. Het fonds steunt kinderen van politieagenten die zijn overleden of door verwondingen arbeidsongeschikt zijn geworden en daardoor niet meer voor hun kinderen kunnen zorgen.De prins is sinds 2017 beschermheer van het politiefonds.

LEES OOK:

Steun en veiligheid

Op Instagram deelde de hertog van Cambridge een video van een deel van zijn toespraak. “Onze samenleving wordt bepaald door hoe wij zorgen voor de mensen die zorgen voor onze veiligheid. Het is zeer belangrijk dat we de families helpen die zo een belangrijke rol spelen om hen te steunen”, aldus William.

Persoonlijk verhaal

De prins nam na zijn toespraak ook de tijd om met aanwezige kinderen te praten. Tegen de kinderen zei William onder meer dat hij zelf zijn moeder verloor toen hij vijftien jaar oud was. Ook vertelde hij de kinderen dat het heel belangrijk is om met elkaar te blijven praten en voor elkaar te zorgen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kensington Palace (@kensingtonroyal) op

Bron: ANP. Beeld: ANP

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen