Britain Royalty Sir David Attenborough

Nieuwtje: naast Meghan ook déze Britse royals niet bij herdenking Diana

Donderdag aanstaande zou Diana 60 jaar zijn geworden. Op die dag wordt een standbeeld van haar onthuld, waarover je bij ons al meer las. Meghan is in elk geval niet aanwezig bij de onthulling. Maar nu blijkt dat er meer – prominente – Britse royals de dag overslaan.

Diana werd geboren op 1 juli 1961. En kwam bij een auto-ongeluk in Parijs om het leven, in augustus 1997. Donderdag zou ze dus 60 zijn geworden, een dag waarop haar familie extra stilstaat bij haar leven en haar overlijden. Een standbeeld van de prinses wordt dan onthuld. Je las dat Meghan er niet bij aanwezig zal zijn. Daar werd als reden voor gegeven dat zij nog maar kortgeleden beviel van dochtertje Lili, begrijpelijk natuurlijk.

Maar vandaag is bekend geworden dat er meer Britse royals zijn die verstek laten gaan. Elizabeth, omdat zij dan nog op toer is door Schotland. Maar ook Kate. En dat is natuurlijk best opvallend. Naar verluidt wil William zijn vrouw niet langer ‘meeslepen’ in de ruzie tussen hem en Harry. En vindt hij het daarom beter dat ze er niet bij is. Ook Charles wordt niet bij de onthulling verwacht. Onofficiële bronnen melden dat het voor hem ’te pijnlijk’ is en te veel oud zeer zou oprakelen.

Het beeld wordt donderdag in de tuinen van Kensington Palace onthuld. Dit is het woonpaleis van William en Kate.

Een archieffoto van Diana en Charles met hun twee zoons:

Highgrove House Charles Diana William Harry

LEES OOK:

Samen aan de frisdrank: William en oma Elizabeth

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: Instagram @dukeandduchessofcambridge, Hello