Britain Royal Ascot

Elizabeth begint vandaag aan 4-daags Schotland-bezoek

Het is weer ‘business as usual’ voor Elizabeth. De koningin heeft een aardig volle agenda en mag momenteel haar jaarlijkse toer door Schotland maken, genaamd de Holyrood-week.

Er staan aardig wat ontmoetingen en werkbezoeken gepland. Het bezoek aan Schotland is dus niets nieuws, het is een traditie geworden die ieder jaar aan het begin van de zomer plaatsvindt. Eén van de ‘big events’ is haar tuinfeest bij Holyroodhouse, waar de week z’n naam aan ontleent. Dat tuinfeest kon vorig jaar niet doorgaan vanwege de pandemie. Maar omdat er doorgaans duizenden mensen voor worden uitgenodigd, is besloten het ook dit jaar niet te laten plaatsvinden.

Toch is haar agenda dus goed gevuld. Onder meer innovatie en geschiedenis zijn centrale thema’s tijdens de toer. Veel bezoekjes zullen in het teken daarvan staan. En verder krijgt de Schotse gemeenschap extra aandacht. Elizabeth heeft een speciale band met Schotland. Ze brengt er bijvoorbeeld ook al jaren haar eigen zomervakantie door.

Een paar leuke details over de toer op een rijtje:

Prins William vergezelt zijn oma voor het eerste deel van de toer.

Daarna neemt prinses Anne (Elizabeths dochter) die rol over.

Onder meer Edinburgh, Glasgow en Stirling zullen worden bezocht.

Holyroodhouse – ook Palace of Holyroodhouse of Holyrood Palace genoemd – kan bezocht worden! Je kunt daar kaartjes voor boeken en een deel van het prachtige paleis bezoeken.

Holyroodhouse

LEES OOK:

Carl Philip maakt vakantiekiekje van zijn ouders

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Business Insider