Nieuwtje: Elizabeth is terug op Windsor

De koningin van het Verenigd Koninkrijk is terug op Windsor, na een lang (na)zomerverblijf in Schotland. Dat was meteen haar eerste zomer zonder Philip.

Windsor is een fiks kleiner verblijf dan Buckingham Palace, in Londen. En ook al is the queen al wel terug geweest naar Buckingham, ze verblijft nu al zo’n 1,5 jaar het grootste deel van haar tijd op Windsor. Dit in verband met de pandemie. Op Windsor is minder personeel nodig en zijn de bewegingen beperkter. Dat betekende in de eerste, onzekere maanden van de coronacrisis dus ook minder risico.

Vanaf eind juli was Elizabeth op landgoed Balmoral, in Schotland. Dat is al jaren haar vaste vakantiestek. In normale jaren ontvangt ze er ook allerlei gasten. Naast familie vaak ook politici en andere prominenten. Haar zomerverblijf duurt meestal tot in oktober. Haar terugkeer nu – of waarschijnlijk afgelopen zaterdag al – is dus aan de vroege kant.

Een en ander is waarschijnlijk te verklaren door de volle agenda die Elizabeth heeft. Ze is dan ook al volop bezig met de voorbereidingen voor haar drukke najaar. Zaterdag was ze bij de opening van het Schotse parlement (een soort Prinsjesdag). Daar sprak ze vol lof over Schotland en de Schotten. En haalde ze wijlen prins Philip kort aan, over wie ze zei dat hij ook enorm graag in Schotland kwam.

Elizabeth tijdens haar speech voor het Schotse parlement

Elizabeth Speech Parlement Schotland Screenshot Instagram Oktober 2021

LEES OOK:

Dit zijn de 10 rijkste Europese royals

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Instagram @theroyalfamily