South Africa Britain Royalty

Meghan voelde zich onbeschermd door koningshuis

Meghan heeft laten weten dat ze zich ‘‘onbeschermd’’ voelde door de koninklijke familie toen ze tijdens haar zwangerschap werd zwartgemaakt door Britse tabloids. Ook werd het haar verboden om zichzelf te verdedigen, staat volgens de BBC in rechtbankdocumenten in de zaak tussen Meghan en de uitgever van de Daily Mail en de Mail on Sunday.

De rechtszaak draait voornamelijk om de publicatie van een handgeschreven brief van Meghan aan haar vader uit 2018. Volgens Meghan en haar man prins Harry zijn er delen van de brief bewerkt of helemaal niet gepubliceerd waardoor ze in een kwaad daglicht is gezet.

De brief werd ook besproken toen vijf van Meghans vrienden anoniem over haar vertelden in People Magazine. Dat deden ze omdat zich zorgen maakten en haar wilden helpen, zo staat in de documenten. “Meghan Markle was het onderwerp geworden van een groot aantal valse en schadelijke artikelen van de Britse roddelpers, die emotionele problemen veroorzaakten en haar geestelijke gezondheid onder druk zetten. Omdat haar vrienden haar nog nooit eerder in deze toestand hadden gezien, waren ze terecht bezorgd om haar welzijn, met name omdat ze zwanger was, niet beschermd werd door de koninklijke familie en zichzelf niet mocht verdedigen.”

Het juridische team van Meghan stelt in dezelfde documenten dat de veiligheidskosten rond haar huwelijk met Harry in mei 2018 niet opwegen tegen de inkomsten die het toerisme daardoor genereerde. In totaal zou dat een miljard pond hebben opgeleverd. Wanneer de zaak verder gaat? Dat is nog niet duidelijk.

Lees ook:

Máxima hoort schrijnende verhalen uitvaartbranche

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen