(file) Britain Royalty Meghan

Meghan Markle maakt animatieserie voor Netflix over avontuurlijk meisje

De hertogin van Sussex gaat een animatieserie voor Netflix maken en produceren, meldt entertainmentwebsite Deadline woensdag. Meghan doet dat namens haar bedrijf Archewell Productions.

Pearl

De serie Pearl gaat over een 12-jarig meisje dat avonturen beleeft en inspiratie opdoet van diverse invloedrijke vrouwen uit de geschiedenis. De animatieserie is onderdeel van de meerjarige overeenkomst die Meghan Markle en haar man prins Harry hebben gesloten met de streamingdienst. Hiervoor maken zij nog meer series, documentaires en kinderprogramma’s.

“Net als veel meisjes van haar leeftijd is onze heldin Pearl op weg om zichzelf te ontdekken terwijl ze de uitdagingen van het alledaagse leven moet zien te overwinnen”, laat de Meghan Markle in een verklaring weten.

Megan Casey van Netflix voegt toe blij te zijn dat het de serie samen met het bedrijf van Harry en Meghan mag maken. “Een spannend verhaal dat fantasie en geschiedenis met elkaar verbindt. Pearl focust zich op een jong meisje dat leert waar haar kracht ligt als ze aan haar heroïsche avontuur begint en onderweg belangrijke vrouwen uit de geschiedenis ontmoet.”

LEES OOK: INTERVIEW OPRAH WINFREY MET PRINS HARRY EN MEGHAN GENOMINEERD VOOR EMMY

Beeld en bron: ANP