Leuk nieuwtje: hoedenmakers Meghan en Kate maken nu ook hoedjes voor… honden!

Voor ons, gewone stervelingen, is zoiets als een ‘favoriete hoedenmaker’ niet echt relevant of haalbaar, maar royals zijn echte hoedendragers natuurlijk. Extra grappig is dat de vaste ontwerpers van onder meer Kate en Meghan nu ook de markt op gaan met hoedjes voor honden!

Het gaat om onder meer Stephen Jones, Noel Stewart en Awon Golding. Maar er zijn meer makers die zich bij het initiatief hebben aangesloten. Het idee is namelijk dat er louter straat- en asielhonden gaan poseren met de hoofddeksels. Van de foto’s wordt vervolgens een kalender gemaakt, die verkocht wordt voor het goede doel.

Vorig jaar werd het ook al geprobeerd en toen werd ruim 40.000 pond opgehaald voor stichtingen die honden redden en rehabiliteren. Het zal Meghan ongetwijfeld alleen maar blij maken, zij promoot het adopteren van asieldieren enorm. Overigens hebben ook Camilla en Charles hun hondjes (Beth en Bluebell) uit het asiel gehaald.

Steeds meer hoedenmakers en -merken sluiten zich aan. Ook Lock & Co hatters, dat Kate graag gebruikt en Diana’s favoriet John Boyd gaan aan de slag voor de viervoeters. We hebben een paar voorbeelden van de elegante hondenhoedjes voor je! Het project – Haute Dogs Calender genoemd – heeft namelijk een eigen Instagram-account.

LEES OOK:

Deze royals hebben een titel die best bijzonder klinkt

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: Beaumonde. Beeld: ANP/EPA, Instagram @hautedogscalendar