Invictus Games 2022 van Harry worden óók uitgesteld

Volgend jaar vinden de Spelen alsnog plaats in Den Haag, maar de organisatie van de Spelen van 2022 – een jaar later dus – heeft nu ook besloten het evenement te verplaatsen.

In 2022 stonden ze gepland voor in en om de Duitse stad Düsseldorf. Maar omdat ook de spelen in Den Haag met een jaar verschuiven, vindt de organisatie in Duitsland het een beter idee ‘hun’ spelen van 2022 naar 2023 te verplaatsen.

Op die manier hebben de sporters voldoende tijd zich voor te bereiden tussen de 2 evenementen in, denkt de organisatie. De Invictus Games zijn in het leven geroepen door prins Harry en draait volledig om gewond geraakte militairen en/of veteranen. Dat blijft niet beperkt tot lichamelijke verwondingen, militairen met mentale aandoeningen zoals PTTS zijn net zo welkom.

Het is niet zo heel gek dat ook de Invictus Games van 2022 verplaatst worden. Tussen 2 edities ervan zit namelijk vrijwel altijd 2 jaar. Overigens is nog niet helemaal bekend wanneer Den Hag exact het podium gaat worden voor de spelen, de organisatie gaf eerder aan te mikken op eind mei/begin juni 2021.

Lees ook:

Harry en Meghan haten online haatgedrag

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen