Harry en Meghan haten online haatgedrag

Een Amerikaans tijdschrift meldt dat het stel met hun nieuwe stichting vooral wil werken aan het helpen stoppen van online haat. Verder willen ze burgerrechten blijven ondersteunen.

Je las bij ons een tijdje terug al dat hun stichting Archewell genoemd was. Een duidelijke verwijzing naar hun zoontje Archie. Een bekend Amerikaans blad, People, denkt nu te weten wat de voornaamste focus van de stichting gaat zijn.

Harry en Meghan hebben zich de afgelopen tijd uitgesproken tegen racisme en steunen de Black Lives Matter-beweging. Zelf hebben de twee vaak te maken gekregen met ongepaste opmerkingen en ook met onhartelijke reacties online. Wat ze tevens belangrijk vinden is het onderwerp mentale gezondheid. Volgens een bron dicht bij het stel willen ze zich met Archewell – een non-profit-stichting – gaan inzetten voor beide. Tegen racisme, verdeeldheid en online haatgedrag. En voor het ondersteunen van geestelijke gezondheid.

Hoe hun activiteiten er precies uit gaan zien, is nog niet bekend. Er zijn nog geen voorbeelden naar buiten gekomen van het proberen te stoppen van de online pestkoppen en haatzaaiers.

Lees ook:

Gaat Meghan de Amerikaanse politiek in?

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen