The Crown

Had jij ze al gespot? Deze foutjes zitten er in The Crown

Het is altijd leuk om goed mee te kijken met één van de meest besproken series van de afgelopen tijd. Ook de makers van The Crown gaan weleens de mist in. Deze 3 foutjes delen we graag even met je.

Ben je al door de beschikbare afleveringen heen? Eén ding is zeker: The Crown blijft de tongen losmaken. Dan is er weer een noodkreet van vrienden van Charles die vinden dat de waarheid niet goed in beeld wordt gebracht en Netflix enkel uit is op sensatie. Een volgende keer vernemen we van actrice Olivia Colman dat de pruik die zij droeg om Elizabeth te spelen nogal kriebelt. En momenteel lezen we online links en rechts dat de affaire tussen Charles en Camilla – ten tijde van zijn huwelijk met Diana – chronologisch niet kán kloppen… kortom: The Crown houdt serie-minnende kijkers goed bezig!

Deze foutjes kun je spotten in The Crown:

1. Saluut

Olivia Colman brengt een militaire groet. Maar tot grote ergernis van (oud-)militairen houdt ze haar arm niet goed recht. Iets dat wel een vereiste is bij een dergelijke groet. En alom geoefend wordt door militairen in opleiding.

The Crown Foutjes Foto 1

2. Hoogbouw

We zien prins Philip in de jaren 50 in een mooie auto door een typische ‘jaren-50-straat’ rijden, behalve dan dat er… een modern flatgebouw in beeld is. Die stond er toen nog helemaal niet. En past ook niet bij de bouw van die tijd.

3. Benen over elkaar

Misschien niet iets waar je dagelijks over nadenkt. Toch is het zo: voor Britse royals is het hoogst ongebruikelijk om met de benen over elkaar te zitten. Lastig ook, als je zoals Elizabeth vaak stijve rokken en/of mantelpakjes draagt. Toch werd zij wel met haar benen over elkaar in beeld gebracht. In het eerste seizoen van de hitserie zelfs al.

We schreven eerder over The Crown-actrice Emma Corrin, die al van jongs af aan te horen krijgt dat ze zo op (een jonge) Diana lijkt. Vind jij dat ook?

Emma Corrin Diana The Crown

LEES OOK:

Stéphanies dochter Camille geniet van de sneeuw

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: &C, Netflix. Beeld: Netflix, Harper’s Bazaar