Germany Britain Royalty National Day Of Mourning

Vrienden van Charles boos op The Crown

Een groep vrienden en bekenden van de Britse kroonprins trekt ten strijde tegen de makers van (het vierde seizoen van) The Crown. Volgens hen worden de feiten van destijds wel heel vrij geïnterpreteerd.

In dit seizoen – dat sinds afgelopen weekend te zien is op Netflix – doet ook Diana haar intrede. Er werd met spanning naar uitgekeken, want hoe zou zij worden neergezet en welke ‘draai’ geven de scriptschrijvers aan de gebeurtenissen van toen? Vrienden van Charles, getrouwd met Diana tussen 1981 en 1992, hebben hun oordeel in elk geval al klaar: ‘het is drama en entertainment voor commerciële doeleinden’.

Het Britse Mail Online schrijft dat één van Charles’ vrienden zelfs spreekt van ’trollen met een Hollywood-budget’. Volgens de vrienden verwerkt de serie gebeurtenissen die wel 25 tot 30 jaar geleden zijn voorgevallen, en waren de omstandigheden destijds lastig. Ze vinden dat de schrijvers geen rekening houden met de gevoelens van de betrokkenen. En dat ze de feiten wel heel ‘vrij’ benaderen. “Dat is niet juist of eerlijk, vooral niet als zo veel dingen die worden afgebeeld niet de waarheid vertegenwoordigen”, luidt een stukje uit hun verklaring waarmee ze de makers van The Crown willen aanspreken.

We schreven vorige week over actrice Emma Corrin, die al sinds ze jong is te horen krijgt dat ze zo op Diana lijkt.

Britain Bafta Tv Awards 2019
=

LEES OOK:

Broer Diana krijgt zijn zin: BBC start nieuw onderzoek

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA