Britain Royals

Geinige feitjes over het ‘coronajaar’ van Charles en Camilla

Ze legden heel wat werkbezoeken af, maar dan digitaal. En ook hun reiskosten bleven binnen de perken. En dat allemaal door de coronarestricties. We hebben een aantal feiten en cijfers voor je, uit hun jaarverslag.

Het is geen misselijk aantal: 348 ‘virtuele events’. Aan zoveel namen ze er (samen of apart van elkaar) deel. Dat gaat over de periode maart 2020 tot en met maart 2021. Bijna iedere dag eentje dus, gemiddeld! Naast de virtuele werkbezoeken werden er ook nog eens 179 videoboodschappen opgenomen door Charles en Camilla. Dat is ongeveer iedere 2 dagen een videoboodschap, gemiddeld.

Extra opvallend feitje uit hun jaarverslag is toch wel het bedrag dat werd uitgegeven aan reiskosten voor de 2. Dat is – niet geheel verrassend – enorm veel lager dan in ‘normale’ jaren. In het coronajaar zo’n 252.000 pond (293.000 euro). Het jaar daarvoor was dat 1,7 miljoen (!) pond (ruim 2 miljoen euro).

Nog een paar cijfers uit hetzelfde verslag:

Alle videoboodschappen en al het andere ‘bewegend beeld’ werd in totaal 57 miljoen keer bekeken, via Instagram, Twitter en YouTube bijvoorbeeld.

In het jaar maart 2020-maart 2021 reisde alleen Charles tweemaal naar het buitenland. Hij pakte het vliegtuig voor tripjes naar Berlijn en Koeweit.

Tijdens de periodes waarin versoepeld werd of geen strikte lockdown gold, bezochten Charles en Camilla fysiek vooral frontliniemedewerkers in crisis- of essentiële beroepen.

Camilla op bezoek in een kinderhospice. Dit was echter wel ná maart 2021, dus geen feit uit het nu vrijgegeven jaarverslag.

https://www.instagram.com/p/CQYMw64DsRm/

LEES OOK:

W.A. en Beatrix openen samen expositie

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Instagram @clarencehouse