Leuk: W.A. en Beatrix openen samen expositie

Op 14 juli mogen moeder en zoon samen de tentoonstelling ‘Grensverkenners: Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 150 jaar’ openen. Een en ander zal plaatsvinden in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Naast een zich vullende agenda voor onze koning, zal dus ook prinses Beatrix acte de présence geven.

Dat belooft een mooie dag te worden, want zo vaak worden de twee niet samen gezien voor een werkbezoek of opening. De expositie gaat over de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst, die al 150 jaar bestaat en precies die prijs zal voorafgaand aan de opening ook door Willem-Alexander worden uitgereikt.

Daarna volgt een ronde langs de werken van de winnaars en de genomineerden. En vervolgens bezoekt prinses Beatrix de expo, waarmee ze deze voor geopend verklaart. De tentoonstelling staat in het teken van het lef en de artistieke visie van diverse kunstenaars in de afgelopen tientallen jaren. Het publiek kan ernaartoe van 15 juli tot en met 3 oktober.

De Koninklijke Prijs werd al in 1871 door koning Willem III bedacht. En is nog altijd bedoeld om jong schildertalent aan te moedigen in hun werk.

Het Koninklijk Paleis Amsterdam

LEES OOK:

Wuiven maar: 6x een koninklijk zwaaitje

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP