Máxima Zwaait

Wuiven maar: 6x een koninklijk zwaaitje

Koningsdag, werkbezoek, nationale optochten en feestdagen: royals hebben vaak een typisch en herkenbaar ‘wuifhandje’. Sommigen hebben zelfs correct leren zwaaien, door etiquette-experts. Wij hebben een paar mooie foto’s van zwaaiende royal lady’s voor je.

Handen schudden is er eigenlijk niet meer bij (al vergat Willem-Alexander dat vorige week even), dus dan biedt het wuifhandje uitkomst. Het is een vriendelijke groet, vaak gegeven bij het uit de auto stappen. Zeker als daar een groep belangstellenden staat te wachten. Maar natuurlijk kan er ook vanuit een koets of een balkon gewuifd worden.

Niet té wild en enthousiast, maar juist sierlijk en kalm. Er gaat wat oefening aan vooraf. Wij hebben deze leuke zwaai-foto’s voor je. Kun je zelf thuis ook gaan zwaaien als een royal. Laat ons even weten of dat lukt.

Máxima wordt zelden niet-vrolijk op de foto gezet. Hier zwaait ze fans toe in een bijzondere, opengewerkte jurk en een dieppaarse hoed op.

Máxima Zwaait 1

In een blauwe mantel met een capeje eraan vast zwaait Kate hier lieflijk naar belangstellenden die haar aankomst al in hun agenda hadden gepend.

Kate Zwaait

Sonja van Noorwegen kiest het ruime sop. Op het vakantiejacht van haar familie zwaait ze naar de kade, ondertussen een geel regenhoedje vasthoudend.

Sonja Van Noorwegen Zwaait 1

Meghan is ook een zwaaier. Zo kan ze toch mooi afstand houden, maar wél een blijk van erkenning geven aan royaltyfans die haar opwachten.

Prinses Beatrix heeft natuurlijk ‘een leven lang’ gewuifd. Altijd correct, vriendelijk en medemenselijk. Hier zwaait ze vanonder een pataplu, want het blijft toch Nederland.

Beatrix Zwaait

Nog zo’n geliefde, Nederlandse royal vrouw. Laurentien is een graag geziene spreker, deelnemer en… zwaaier. Dubbele punten, waar hier én zwaaiend én vanuit de koets!

Laurentien Zwaait

LEES OOK:

In beeld: de familie van Kate Middleton

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: ANP, ANP/EPA, Instagram @detnorskekongehus, @dukeandduchessofcambridge, Pure Wow