Britain Royalty

Domper voor Harry: Invictus Games weer uitgesteld

En niet zo’n beetje uitgesteld ook. Wat eigenlijk eind mei en begin juni van dít jaar moest worden, wordt nu zelfs pas 2022. En dat terwijl de volledige spelen al eens uitgesteld waren vanwege corona…

Ons land zou al afgelopen jaar het decor zijn voor de Invictus Games, waaraan fysiek of mentaal gewond geraakte (oud-)militairen uit alle windhoeken deelnemen. Dat werd na wijs beraad uitgesteld tot de late lente van 2021, dit jaar dus. Maar naar vandaag bekend is gemaakt, gaan ook die data (29 mei t/m 5 juni) niet door.

Het moet een fikse domper zijn voor Harry. De Games zijn zijn ‘geesteskind’ en hij spreekt er altijd vol passie over. Voor Harry is het belangrijk dat militairen die gediend hebben en gewond of beschadigd zijn geraakt, een stem hebben. En zichzelf ‘in shape’ blijven houden. Aanvankelijk grapte hij dan ook dat met het uitstel van de spelen van 2020 naar 2021 opeens nog ‘veel meer tijd’ voor ze vrijkwam om extra hard te oefenen en voor te bereiden.

Maar ook in 2020 zien we Harry en zijn spelen dus niet hier in Nederland verschijnen. Het Zuiderpark in Den Haag is nu geboekt voor het voorjaar van 2021. Laten we hopen dat het dan wél zorgeloos kan plaatsvinden. Overigens cancelden meerdere landen hun deelname aan de editie van dít jaar al in de voorbije weken. Mogelijk hebben die afzeggingen, in combinatie met de onzekerheid rond de coronamaatregelen, geleid tot nogmaals een uitstel.

Hieronder een blije Harry op de fiets in Den Haag. Hij was hier om het terrein te bekijken en kennis te maken met de lokale organisatoren, in 2019.

Harry Op De Fiets 1

LEES OOK:

Deense en Zweedse royals wensen elkaar succes in handbalfinale

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA