Invictus Games 2021: steeds meer afhakers

Harry’s paradepaardje: de Invictus Games – waar lichamelijk en mentaal gewond geraakte (oud-)militairen aan deelnemen – hangt aan een zijden draadje. Er wordt nu gedacht aan een ‘digitale versie’ van de Spelen.

Hij zal zelf ook wel even met de handen in het haar zitten of hebben gezeten, Harry. De Sportspelen, die eigenlijk in Nederland zouden worden gehouden dit jaar, vinden nog wel plaats in 2021. Maar de vraag is: hoe en met wie? Verscheidene landen hebben namelijk al aangegeven zich terug te trekken. Het gaat in ieder geval om Australië, Nieuw-Zeeland en Jordanië.

Er wordt gekeken naar digitale oplossingen. Dit om te voorkomen dat nog meer landen afhaken. Te denken valt dan aan online competities en een online medaille-uitreiking. Maar ook een (veilige) combinatie met fysieke activiteiten, voor de sporters en anderen die al naar Den Haag zouden afreizen. Want ondanks alles is Den Haag nog niet uit beeld als locatie voor de Games, gelukkig maar.

Meer informatie over de aangepaste vorm van de Invictus Games volgt ongetwijfeld. In de tussentijd wensen we Harry en zijn team succes!

Enkele sfeerfoto’s van eerdere edities van de Invictus Games

Britain Royalty

LEES OOK:

Royals in Kerstkleding: even meegenieten

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Instagram @sussexroyal

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen