Dit zijn de lievelingsboeken van prins George en prinses Charlotte

Dat (voor)lezen belangrijk en leuk is, zal niemand verrassen. The Duchess of Cambridge deelt nu wat de lievelingsboeken van haar twee oudste kids zijn.

Onlangs vierde het Verenigd Koninkrijk ‘Wereldboekendag’. In Nederland is dit pas eind april, maar Engeland kent wat andere data voor sommige vieringen. En omdat Kate en William het enorm belangrijk vinden dat kinderen goed leren lezen, deelt Kate nu wat de lievelingsboeken van prins George en prinses Charlotte zijn.

Prins George (6) en prinses Charlotte (4) zitten al op school en zijn dol op boeken lezen en zich laten voorlezen. Twee van hun favorieten zijn Room on the Broom en The Gruffalo. Beide geschreven door Julia Donaldson, een 71-jarige Britse schrijfster.

Lees ook:

Het eerste boek gaat over een lieve heks die ruimte maakt voor dieren op haar bezemsteel. De dieren helpen haar vervolgens te strijden tegen een draak. En het tweede boek gaat over een muis die een fantasiedier bij elkaar verzint dat zo afschrikwekkend is, dat hij er al zijn vijanden mee op afstand houdt. Beide kinderboeken zijn ook in het Nederlands verkrijgbaar.

Toen prins William de schrijfster ontmoette bij een prijsuitreiking, vroeg hij haar of ze wist ‘hoeveel ouders ze al had gered rond kinderbedtijd?’. En gaf hij aan dat haar boeken enorme hits zijn binnen het gezin.

Van opa prins Charles is trouwens bekend dat hij Harry Potter-fanaat is. George en Charlotte zijn via hem dan ook al bekend met de tovenaarsleerlingverhalen. Wat een volle boekenkast zal dat zijn, in huize Cambridge.

 

Bron: Hello! Beeld: ANP/EPA