2020 11 22 3

Dit is het recept van de kerstpudding die de Queen zal eten

Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor de kerst? Via het Instagram-account van The Royal Family wordt zondag door de chefs uit de keuken van Buckingham Palace het koninklijke recept voor deze traditionele Christmas pudding gedeeld. Tijdens de zogenoemde Stir-up Sunday, de laatste zondag voordat de adventperiode begint, maken inwoners van het Verenigd Koninkrijk traditiegetrouw namelijk altijd iets zoets.

Deze traditie komt voort uit de Anglicaanse kerk. Britse families maken op de laatste zondag voor de adventperiode begint een pudding die ze dan op Eerste Kerstdag weer opwarmen. Het is een echte familieactiviteit waarbij ouders hun kinderen leren hoe ze de pudding moeten maken. Iedereen mag een keertje roeren en dan een wens voor het komende jaar doen. Sommige families verstoppen ook zilveren munten in de puddingmix, wat geluk moet brengen aan de vinder.

De pudding uit de koninklijke keukens wordt gemaakt met onder meer rozijnen, bier, bruine rum en brandy. De pudding kan ook kindvriendelijk worden gemaakt, blijkt uit het recept. “Als je geen alcohol wilt gebruiken, kan je dit vervangen voor sinaasappelsap of koude thee.”

LEES OOK:

5 heerlijke Netflix-films over royals

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: Instagram @theroyalfamily.