Britain Royalty

Charles zat ruim 4 uur in de auto voor een half uurtje ziekenbezoek

In Engeland heeft Charles (72) zijn vader Philip (99) in het ziekenhuis bezocht. Philip werd er afgelopen dinsdag opgenomen en vrijdag werd bekendgemaakt dat zijn opname nog wel eventjes duurt.

De hoogbejaarde echtgenoot van koningin Elizabeth belandde in het ziekenhuis omdat hij zich ‘onwel voelde’, zo meldde het Britse hof. Veel nieuwe mededelingen over de toestand van Charles’ vader zijn niet gedaan, los van een praktische update op vrijdag: toen werd gemeld dat Philip nog zeker een week in het ziekenhuis moest blijven.

In Engeland is het binnen de huidige coronamaatregelen eigenlijk niet toegestaan om op regulier ziekenbezoek te gaan, in het ziekenhuis. Dat Charles dat toch deed, maakte bij mensen op social media aardig wat reacties los. Zo vroegen sommigen zich af of Philips toestand wellicht verslechterd was. Daarop kwam een korte reactie dat Philip zich naar omstandigheden ‘goed’ voelt.

Opmerkelijk is wel dat Charles vanuit zijn woonplaats (Highgrove House in Gloucestershire) een dikke 2 uur heen en dus ook 2 uur terug in de auto heeft gezeten voor het bezoekje aan zijn vader. Dat bezoek duurde nog geen half uur, melden bronnen.

Britain Royalty

LEES OOK:

Naam van zoontje prinses Eugenie eindelijk bekend

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA