Charles had geen zin in Poetin

Beiden stonden op de sprekerslijst van het vijfde Wereld Holocaust Forum.

Prins Charles had kennelijk geen trek in een handdruk van de Russische president Vladimir Poetin. Die indruk wekte de Prins van Wales in elk geval donderdagmiddag in Jeruzalem.

Drie koningen

De Britse troonopvolger, die eerder op de dag in Israël was aangekomen vanuit Davos, arriveerde nog net op tijd voor het begin van de bijeenkomst in het Holocaust herinneringscentrum Yad Vashem op de Herzlberg. De andere gasten hadden hun stoel al ingenomen, met de drie koningen Felipe, Willem-Alexander en Filip netjes naast elkaar op de eerste rij, met daarnaast kroonprins Haakon en groothertog Henri.

LEES OOK:

Grapje

De Israëlische president en gastheer Reuven Rivlin verwelkomde de prins, en grapte dat hij zelf nog onderdaan was geweest van diens grootvader koning George VI. “Ja, onder het Britse mandaat”, zei Charles, alvorens zijn plaats in te nemen om te luisteren naar de openingstoespraak van Rivlin.

Strakke blik

Op de eerste rij was echter nog een stoel leeg. Vladimir Poetin kwam pas na de toespraak binnen, begeleid door Rivlin die hem de hand wilde laten schudden met de Franse president Emmanuel Macron én prins Charles. De Fransman reageerde, maar Charles bleef strak voor zich uitkijken. Rivlin gaf zich echter niet zo snel gewonnen. Hij stootte Poetin aan, en wees hem op de prins. De Russische president kwam toen naar de prins met uitgestoken hand. Die moest die wel aannemen, maar er was duidelijk geen warmte.

Bron: ANP. Beeld: ANP