×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Charles: tijd voor actie is bijna voorbij

  "We kunnen gewoon geen tijd meer verliezen"

  Prins Charles: tijd voor actie is bijna voorbij

  Prins Charles heeft op het Wereld Economisch Forum in Davos de jonge klimaatvoorvechter Greta Thunberg ontmoet.


  Clarence House postte woensdag foto’s van de ontmoeting op Instagram. Wat de twee hebben besproken is niet bekend, maar de speech van de Britse troonopvolger zal vast goed aangekomen zijn bij de 17-jarige activiste.

  Charles waarschuwde zijn toehoorders dat de tijd om in actie te komen voor het klimaat bijna om is. De prins is al jaren een voorvechter van een beter milieu en dat kan hij niet vaak genoeg uitspreken. “Alles wat ik de afgelopen vijftig jaar heb geprobeerd, heb ik gedaan met mijn kinderen en kleinkinderen in mijn achterhoofd. Ik wilde niet dat zij mij zouden beschuldigen dat ik niets zou hebben gedaan behalve om het probleem heen draaien of ontkennen.”

  “En natuurlijk beschuldigen onze kinderen ons daar juist van. Stel jezelf voor wat jullie zouden doen”, ging Charles verder. “We kunnen gewoon geen tijd meer verliezen. Het enige wat ons tegenhoudt is de bereidheid om te handelen. En de tijd om te handelen is nu.”

  Helikopter

  Zelf probeerde Charles woensdag ook weer zijn steentje bij te dragen aan het klimaat. Hij liet de helikopter staan en ging met een elektrische auto van het vliegveld naar Davos, wat hem behoorlijk wat meer reistijd bezorgde. Na zijn ontmoeting met Thunberg vertrok Charles weer. Hij wordt later woensdag verwacht in Israël waar hij donderdag het Wereld Holocaust Forum bijwoont.

  Het was de eerste keer in bijna dertig jaar dat Charles aanwezig was op het Wereld Economisch Forum in Davos. Tijdens zijn bezoek lanceerde hij ook zijn Sustainable Markets Council. Dit initiatief moet ervoor zorgen dat belangrijke vertegenwoordigers van de private, publieke en liefdadigheidsinstellingen samen manieren vinden voor een meer koolstofarme en meer duurzame wereldeconomie.

  23 januari 2020 - 16:08