Camilla geeft toespraak van 500 woorden

Vanochtend heeft Camilla, de vrouw van prins Charles, een speech gedeeld ter gelegenheid van de tiende editie van 500 Words. 500 Words is een initiatief van de BBC en daagt kinderen tussen de vijf en dertien jaar uit een fictief verhaal van maximaal vijfhonderd woorden te schrijven.

In haar toespraak van precies vijfhonderd woorden stond Camilla stil bij het jubileum. “In tien jaar heeft 500 Words een overweldigende miljoen inzendingen binnengekregen. Het heeft er niet alleen voor gezorgd dat kinderen enthousiast worden over lezen en schrijven, ook veel volwassenen, waaronder de ‘nogal antieke goede fee’ van deze wedstrijd zijn enthousiast geworden.” Hiermee bedoelde Camilla haar getekende evenbeeld in een animatiefilmpje van 500 Words.

Over de schrijvers sprak Camilla niets anders dan lof uit. “Dit jaar waren we misschien opgesloten in onze huizen, maar niemand kan verbeelding opsluiten. Ik ben opnieuw weggeblazen door jullie genialiteit en creativiteit.”

De toespraak werd afgesloten met een dankwoord. “Dank aan alle jonge schrijvers, die zo een prachtige verzameling aan verhalen heeft ingestuurd. Jullie hebben ons laten lachen, laten huilen en ons hoop gegeven. Blijf altijd lezen en schrijven.”

Lees ook:

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen