Britain Files / Prince Harry Birthday / Diana Funeral

Broer van Diana wil duidelijkheid over interview

De broer van de overleden prinses Diana zet vraagtekens bij de manier waarop de bekende interviewer Martin Bashir in 1995 een vraaggesprek voor elkaar kreeg bij zijn zus.

Charles Spencer zoekt opheldering. Hij verzoekt de BBC om onderzoek naar hun interviewer Martin Bashir te doen. Volgens de broer van de in 1997 overleden prinses heeft Bashir destijds tegen Diana gelogen om haar voor de lens te krijgen. Het gaat om een interview uit 1995, 2 jaar voor ze overleed dus. Diana en prins Charles waren destijds al gescheiden.

De graaf denkt dat vervalste bankafschriften zijn gebruikt om Diana over te halen. Met de bankafschriften zou aangetoond worden dat personeel binnen de hofhouding omgekocht zou zijn om informatie over Charles en Diana te spuien. Dat zou Diana het zetje hebben gegeven om ook háár eigen zegje te doen, in het interview. Onder meer over de affaire tussen Charles en Camilla, die jaren speelde – waaronder tijdens het huwelijk met Diana.

De BBC is er echter van overtuigd dat de bankafschriften niet zijn gebruikt voor een dergelijk doel. De omroep zegt dit al eens onderzocht te hebben. Niet goed genoeg, vindt de broer van de prinses. Hij wil een nieuw onderzoek én excuses van de BBC. Dit alles valt te lezen in een brief die Spencer schreef en naar onder meer de Daily Mail stuurde.

Het interview in kwestie werd destijds door miljoenen mensen bekeken en was veelbesproken. Diana ging openhartig in op vragen over haar gestrande huwelijk met Charles. Volgens haar broer dus ten onrechte aangemoedigd dit te doen.

Een foto van Diana’s broer, prins Harry en prins Charles op de uitvaart in 1997

Britain Files / Prince Harry Birthday / Diana Funeral

LEES OOK:

Willem-Alexander en Máxima delen steunbetuiging voor Wenen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA